Kotitalousvähennys lämpökuvauksesta, Verovähennys lämpökamerakuvauksesta, Tampere, Kangasala

Kotitalousvähennys

Lämpökuvauksesta voidaan myöntää kotitalousvähennys, kun kuvaus suoritetaan ennen remonttia. Vähennys myönnetään vain työn osuudesta, ei matkakuluista tai tarvikkeista. Lämpökuvaus on kaksivaiheinen prosessi mistä osa suoritetaan työmaalla ja osa kuvaajan toimistolla.

Vähennyksen voi saada vain siltä osin kuin työ on tehty teettäjän vakituisessa tai vapaa-ajan asunnossa. Asunto voi olla omistus- tai vuokra-asunto, asunnon hallintatavalla ei ole merkitystä. Vähennyksen voi saada myös työstä, joka on tehty omien tai puolison vanhempien tai isovanhempien tai näiden puolisoiden käyttämässä asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa. Omassa käytössä olevassa "kakkosasunnossa" tehdystä työstä vähennys voidaan myöntää, mutta sijoitusasunnossa tehty työ ei oikeuta kotitalousvähennykseen. Muualla tehty työ ei oikeuta vähennykseen.

Kuinka paljon vähennystä voi saada?

Tällä hetkellä kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2 000 euroa. Puolisot voivat saada kotitalousvähennystä  yhteensä 4 000 euroa. Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa. 

Kotitalousvähennys tehdään verosta, eli jos vähennystä saa 500 euroa, tarvitsee vuoden aikana maksaa 500 euroa vähemmän veroa kuin ilman kotitalousvähennystä.

Jos ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, saat vähentää 45 % arvonlisäverollisesta työkorvauksesta. Jos palkkaat henkilön työsuhteeseen, saat vähentää 15 %. Insinööritoimisto HPS kiinteistötutkimus kuuluu ennakkoperintärekisteriin, joten voit saada täyden 45% vähennyksenlämpökuvauksesta tilatessasi lämpökuvauksen meiltä.

Varmistathan kotitalousvähennyksen mahdollisuuden omassa tilanteessasi vielä verottajalta.

Lisätietoa

Lämpökuvaukset Tampereella ja Hämeessä suorittaa HPS kiinteistötutkimus.

  • Lämpökuvauksia ja tiiviysmittauksia teemme koko Pirkanmaan alueella. Alueeseemme kuuluu mm. Tampere, Kangasala, Lempäälä, Pirkkala, Nokia, Pälkäne, Ylöjärvi, Orivesi, Hämeenlinna, Valkeakoski, Akaa, Vesilahti, Urjala, Ruovesi, Virrat, Hämeenkyrö, Juupajoki, Luopioinen, Ikaalinen, Sastamala sekä monia muita kuntia ja kaupunkeja.

HPS Kiinteistötutkimus.com
Toimialue