Lämpökuvaus rakentajan apuvälineenä laadun tarkkilussa

Nykyaikaisia pientaloja rakennettaessa yksi suurimmista ongelmista on rakentamisen laadunvalvonta. Työmailla on jatkuva kiire, olosuhteet ovat monesti vaikeat. Kiireen takia työn laatu laskee eikä esim. eristeasennusten tai ilmansulkujen asennusten laatua pääse enää näkemään kun seinätkin on levytetty.

Vastuu laadun valvonnasta on usein jätetty rakennuttajalle itselleen, joka ei omien kiireidensä vuoksi kuitenkaan kerkeä jatkuvasti olemaan työmaalla valvomassa töiden sujumista. Monesti rakennuttajalla ei ole edes tarvittavaa asiantuntemusta, että voisi kunnolla valvoa työn laatua ja virheet jäävät huomaamatta. Rakentajakaan ei yleensä ole hyvä vaihtoehto valvomaan itse itseään.

Lämpökamerakuvauksella voidaan kuitenkin päästä näkemään myös minkälaista laatu on pintamateriaalien alla. Oikein käytettynä lämpökamera paljastaa armottomasti rakennusvirheet, eristepuutteet ja jopa kosteusvauriot. Nämä viat olisi yleensä vielä ennen viimeistelytöitä helppo ja halpa korjata, mutta valmiissa talossa aiheuttavat kohonneen sähkölaskun lisäksi sisäilmaongelmia ja vedontunnetta. Jälkikäteen korjattaessa hinta on yleensä jo huomattavasti kallimpi ja remontin keskellä asuminenkaan on harvan mielestä kovin mukavaa.

Suosittelemmekin rakentajille ja rakennuttajille lämpökuvausta laadunvarmistamiseen jo rakentamisen aikana, milloin mahdollisesti havaittavat virheet on vielä helppo korjata.

Hyvin tehdyllä lämpökuvauksella on mahdollista löytää puutteet niin lämmöneristyksestä, rakennuksen ilmantiiveydestä, ovien ja ikkunoiden asennuksista. Kaikki nämä virheet kasvattavat rakennuksessa asujan lämmityskuluja sekä heikentävät asumisviihtyvyyttä.

Korjausrakentajalle lämpökuvaus on oiva apuväline, kun tarvitsee tietää missä on tärkeimmät korjauspaikat tai lattiaa tarvitsee porata tai piikata. Lämpökameralla löytää helposti esim. lämmitysputkien paikat.

Lisätietoa toimenpiteistä ennen lämpökuvausta

Lämpökamerakuvaus, lämpökuvaus, lämpövuodon selvittäminen,ilmavuodon selvittäminen, lämpövuotoa
Lämpökuvaus Tampere,  lämpökamera, lämpökuvauksia, Lämpökamerakuvaus Kangasala, lämpövuoto, lämpökuvauspalvelu pirkanmaa
Lämpökameralla on helppo paikallistaa lämmityskaapelit

Lämpökuvaukset Tampereella ja Hämeessä suorittaa HPS kiinteistötutkimus.

  • Lämpökuvauksia ja tiiviysmittauksia teemme koko Pirkanmaan alueella. Alueeseemme kuuluu mm. Tampere, Kangasala, Lempäälä, Pirkkala, Nokia, Pälkäne, Ylöjärvi, Orivesi, Hämeenlinna, Valkeakoski, Akaa, Vesilahti, Urjala, Ruovesi, Virrat, Hämeenkyrö, Juupajoki, Luopioinen, Ikaalinen, Sastamala sekä monia muita kuntia ja kaupunkeja.

HPS Kiinteistötutkimus.com
Toimialue