Viat esiin lämpökuvauksella

Lämpökuvaus on lähes ainoa luotettava, rakennuksen rakenteita rikkomaton laadun- ja kunnonarviointimenetelmä. Lämpökuvausta voidaan käyttää tutkimusmenetelmänä niin uudisrakennusten laadunvalvonnassa kuin vanhojen rakennusten kuntotutkimuksissa vikojen ja puutteiden paikantamiseen.

Lämpökuvaus tuo esiin rakennusvirheet, (kuten eristysvirheet tai puutteet, ilmavuodot sekä kylmäsillat) koska ne aiheuttavat paikallista rakenteiden pintalämpötilojen laskua. Myös kastuneet rakenteet aiheuttavat samantyppistä lämpötilan laskua, koska kastunut rakenne johtaa lämpöä paremmin kuin kuiva rakenne.

Lämpökuvauksen tarkoituksena on määrittää rakennuksen kunnon- ja laadunvalvonnassa ulkovaipan lämpötekninen kunto, lämmöneristyskerrosten toimivuus ja rakenteiden tiiviys. Lämpökuvauksella voidaan myös tutkia kosteusvaurioita ja LVIS-laitteiden toimintaa.

Kun lämpökuvaukseen liitetään alipaineistus voidaan rakennuksesta paikallistaa myös ilmanvuotoreitit, joita ei olisi muuten mahdollista nähdä rakennuksen painesuhteista johtuen (savupiippuilmiö = ylipaine huoneiston yläosassa eli lämpö karkaa ulospäin, jolloin ei synny lämpötilaeroa minkä voisi huomata lämpökameralla).

Lämpökuvauksen käyttökohteita


 • Rakennuksen eristevirheiden ja -puuteiden paikantaminen
 • Kosteusvaurioiden paikantaminen
 • Rakentamisen laadunvalvonta
 • Ilmanvuotojen paikantaminen
 • Rakennusten kuntotutkimukset
 • Talotekniikan viat ja puutteet
 • Lämmityskaapeleiden ja -putkien paikantaminen
 • Teollisuuden kuvaukset
 • Sähkökuvaukset
Lämpökamerakuvaus, lämpökuvaus, lämpövuodon selvittäminen,ilmavuodon selvittäminen, lämpövuotoa
Lämpökuvaus Tampere, lämpökamera, lämpökuvauksia, Lämpökamerakuvaus Kangasala, lämpövuoto, lämpökuvauspalvelu pirkanmaa
Lämpökameralla on helppo paikallistaa lämmityskaapelit

Lämpökuvaus rakentajan apuvälineenä laadun tarkkailussa

Nykyaikaisia pientaloja rakennettaessa yksi suurimmista ongelmista on rakentamisen laatu. Työmaalla on jatkuva kiire ja olosuhteet välillä haastavat. Näiden seurauksena työn laatu laskee, eikä esim. eristeasennusten tai ilmansulkujen asennusten laatua pääse enää näkemään kun seinätkin on levytetty.

Lämpökameralla voidaan todentaa rakenteiden kunto niitä rikkomatta ja paikantaa virheelliset eriste- ja ilmansulkuasennukset. Näin voidaan tehdä halvalla paikallisia korjauksia koko rakennetta avaamatta.

LUE LISÄÄ


Mitä rakenteen heikko lämpötekninenkunto voi aiheuttaa?

Rakenteiden heikko lämpötekninen kunto voi aiheuttaa asumisviihtyvyyden laskua monella eri tavalla:
 • aiheuttaa vedontunnetta
 • rakennuksen normaali alipaine kuljettaa hajuja ja mikrobeja rakennuksen ulkopuolelta.
 • kasvattaa lämmitysenergian kulutusta, mikä ohentaa rahapussia
 • lämpimän ja kostean sisäilman kulkeutuminen kylmiin rakenteisiin voi aiheuttaa kosteusvaurion

LUE LISÄÄ

Kotitalousvähennys lämpökuvauksesta


TIESITKÖ, ETTÄ LÄMPÖKUVAUKSESTA VOI SAADA KOTITALOUSVÄHENNYKSEN VEROTUKSESSA?

Lämpökuvauksesta voidaan myöntää kotitalousvähennys, kun kuvaus suoritetaan ennen remonttia.

Vähennyksen voi saada vain siltä osin, kuin työ on tehty teettäjän vakituisessa tai vapaa-ajan asunnossa. Vähennyksen voi saada myös työstä, joka on tehty omien tai puolison vanhempien tai isovanhempien tai näiden puolisoiden käyttämässä asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa. Omassa käytössä olevassa "kakkosasunnossa" tehdystä työstä vähennys voidaan myöntää, mutta sijoitusasunnossa tehty työ ei oikeuta kotitalousvähennykseen.

Varmistathan kotitalousvähennyksen saamismahdollisuuden vielä verottajalta.

LUE LISÄÄ

Lämpökuvaukset Tampereella ja Hämeessä suorittaa HPS kiinteistötutkimus.

 • Lämpökuvauksia ja tiiviysmittauksia teemme koko Pirkanmaan alueella. Alueeseemme kuuluu mm. Tampere, Kangasala, Lempäälä, Pirkkala, Nokia, Pälkäne, Ylöjärvi, Orivesi, Hämeenlinna, Valkeakoski, Akaa, Vesilahti, Urjala, Ruovesi, Virrat, Hämeenkyrö, Juupajoki, Luopioinen, Ikaalinen, Sastamala sekä monia muita kuntia ja kaupunkeja.

HPS Kiinteistötutkimus.com
Toimialue